Klassiek
 

Academie voor Podiumkunsten Aalst

Meer info binnenkort beschikbaar.


Klik hier voor een schematisch overzicht van alle domeinen, structuuronderdelen, opties en vakken.
Vanaf 6 jaar kan je ook terecht in de lessen instrumentinitiatie.


6- en 7-jarigen starten in de eerste graad met 1 uur les muziekinitiatie per week.


De opleiding muziek kan ook gestart worden in de tweede graad door kinderen vanaf 8 jaar. Zij volgen een traject van 4 jaar met het vak muzikale en culturele vorming (MCV) én meteen instrumentles.


Voor volwassenen of jong volwassenen vanaf 15 jaar zijn er aparte klassen. Dit is een traject van 3 jaar met het vak muzikale en culturele vorming (MCV) én instrumentles.


Raadpleeg hier de uurroosters van alle vakken.


Wil je je theoretische kennis verder uitbouwen, dan heb je volgende mogelijkheden:


  1. Muziektheorie

Misschien heb je je bij het spelen, beluisteren of bekijken van een muziekstuk - van bijvoorbeeld Mozart - wel al eens afgevraagd: hoe heeft die het voor elkaar gekregen om dat zo mooi te laten klinken? Hoe zit die muziek eigenlijk in elkaar? Welke akkoorden en structuren worden er gebruikt? Hoe wordt de melodie opgebouwd?


Dit kan je ook leren!

Aan de hand van oefeningen ontdek je de geheimen van de muziek. Hierdoor begrijp je wat je speelt en hoort. Je kan analyseren, interpreteren, arrangeren, … en zelfs componeren.

Misschien word jij wel de nieuwe Mozart!  1. Muziekgeschiedenis

In de kortlopende studierichting Muziekgeschiedenis (specialisatie) kom je terecht in een groep geïnteresseerden van verschillende leeftijden en met diverse muzikale achtergronden. Voorkennis is niet noodzakelijk, een gezonde dosis nieuwsgierigheid en muzikale interesse is dat wel.

Je volgt wekelijks twee uur les, op donderdag van 14.30 tot 16.30 uur of op donderdag van 19.00 tot 21.00 uur. Maar we trekken er ook samen op uit, want muziekgeschiedenis herleeft pas bij de actieve beleving ervan. Bij de start van het academiejaar krijg je een jaarprogramma aangeboden waarbij je naar eigen keuze op bepaalde activiteiten intekent. We verkennen samen het lokale (Aalsterse) cultuuraanbod en wijken ook uit naar de grote muziekhuizen in Gent en Brussel. De muziekgeschiedenis ligt aan onze voeten!


Twee jaar lang verdiep je je in de geschiedenis van de Westerse klassieke muziek. Er wordt thematisch gewerkt en dit liefst in voorbereiding van een concert- of operabezoek, een tentoonstelling of andere activiteit. Overheen de lessen verdiepen we ons inzicht in stijlperiodes, laten we ons leiden door specifieke thema's die een rode draad weven doorheen de klassieke (Westerse) muziek- en kunstgeschiedenis, verbinden we de levens van componisten met elkaar tot een rijk verhaal.

Info schooljaar 2018-2019:NIEUW vanaf schooljaar 2018 - 2019

FIGUREN- EN POPPENTHEATER!


Nieuwe cursus in onze academie - wekelijks op woensdagavond.

Domein woordkunst-drama, vierde graad, optie theatermaker – vanaf 15 jaarNIEUW vanaf schooljaar 2017-2018

WIJKSCHOOL IN GIJZEGEM

Volgende richtingen zijn nu ook te volgen in vestigingsplaats Gijzegem:

  • MCV (Muzikale en Culturele Vorming)
  • Woordatelier
  • Muziekinitiatie
  • Vioolinitiatie

Meer info over de nieuwe thuis van de Aalsterse Academie voor Podiumkunsten en Bibliotheek?

Ga naar de website van Utopia Aalst.